Αγαπητέ φοιτητή, πρωτάκι, μεγαλύτερε, καινούργιε στην πόλη μας. Ήρθες. Τι θα ‘λεγες να ξαναφύγεις?


Δεν είναι ότι σε διώχνουμε. Απλά, μπορείς να γυρίσεις την Ευρώπη πολύ φτηνά. Το ξέρεις ότι μπορείς να ταξιδέψεις στην Ευρώπη (και όχι μόνο), να γνωρίσεις φοιτητές από όλη την Ευρώπη, να παρακολουθήσεις σεμινάρια, να διασκεδάσεις, να κάνεις εκδρομές, να εξασκήσεις τα αγγλικά σου, να γίνεις ιντερνάσιοναλ τύπος χωρίς να τρυπήσουν οι τσέπες σου; Mάθε πως.

Η μαγική λέξη είναι η Aegee.

Η AEGEE είναι μία εθελοντική, πολιτικά ανεξάρτητη και μη κερδοσκοπική, μη κυβερνητική οργάνωση ανοικτή σε φοιτητές όλων των σχολών. Βασικός στόχος της είναι η προώθηση της ιδέας της ενωμένης Ευρώπης και η συνεργασία και επικοινωνία χωρίς σύνορα μεταξύ των νέων της Ευρώπης. Η AEGEE ιδρύθηκε στο Παρίσι το 1985. Το 1992 τα κεντρικά γραφεία της μεταφέρθηκαν στις Βρυξέλλες. Σήμερα, η AEGEE εκπροσωπείται σε 270 πόλεις, σε 40 χώρες σε ολόκληρη την Ευρώπη και αριθμεί περίπου 17.000 μέλη.

Η AEGEE διοργανώνει Συνέδρια πάνω σε κάθε είδους θέμα με τη συμμετοχή φοιτητών και επιστημόνων. Επίσης, οργανώνονται Επισκέψεις Μελέτης (Case Study Trips). Δίνεται, έτσι, στους φοιτητές η δυνατότητα να συζητήσουν με πολιτικούς αλλά και ειδικούς επιστήμονες για τα χαρακτηριστικά και τα προβλήματα της περιοχής που επισκέπτονται. Επιπλέον, η AEGEE διοργανώνει μεγάλης κλίμακας προγράμματα (Projects),τα οποία αντικατοπτρίζουν τους κύριους τομείς δράσης της: Πολιτισμικές Ανταλλαγές, Ενεργής Δράση του Πολίτη, Ανώτερη Εκπαίδευση, Ειρήνη και Σταθερότητα. Για να συνεισφέρουν και να προσφέρουν την υποστήριξή τους στο πεδίο της Ανώτερης Εκπαίδευσης, των Σχέσεων Ανατολής-Δύσης, του Πολιτισμού, των Διεθνών Σχέσεων, των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και των Δημοσίων Σχέσεων δημιουργούνται οι Ομάδες Εργασίας (Working Groups).

Τι κάνει για σένα.

Οι δραστηριότητες της AEGEE είναι ανοιχτές σε όλα τα μέλη της και συνήθως προσφέρονται διαμονή, διατροφή και διάφορες μετακινήσεις με πολύ χαμηλό κόστος συμμετοχής.

Μπορείς να μπεις στο site της Aegee και να τσεκάρεις όλη τη λίστα με τα προγράμματα, τα ταξίδια, τα projects,τα case studies, να αποφασίσεις ποιό σε ενδιαφέρει, σε ποιά χώρα θέλεις να πας, να συμπληρώσεις την αίτηση, και να περιμένεις. Αν επιλεγείς, τότε ταξιδεύεις μέχρι τη χώρα που διάλεξες, κάνεις σεμινάριο, γνωρίζεις κόσμο, κάνεις πάρτυ, βολτάρεις, πας εκδρομές. Κι όλα αυτά με πολύ πολύ χαμηλό κόστος συμμετοχής. Σου εξασφαλίζει διαμονή και φαγητό με μια μικρή συμμετοχή( ξεκινά από 30 ευρώ!), εσύ πρέπει να εξασφαλίσεις τα εισιτήριά σου. Από εκεί και πέρα, μπορείς να την βγάλεις με ελάχιστα όλη την εβδομάδα αφού η κάθε ομάδα έχει οργανωθεί έτσι ώστε να ξοδεύεις ελάχιστα.

Eνδεικτικά

Για τους επόμενους μήνες έχουν ανακοινωθεί τα εξής (ήδη ζηλεύουμε)-Συνέδριο στην Κωσταντινούπολη, σεμινάρια στην Σόφια, πάρτυ στην Μάλτα, φεστιβάλ στην Μπολόνια, ενώ μόλις πριν λίγες μέρες ολοκληρώθηκαν οι εκδρομές με ιστιοπλοϊκό στην λίμνη Κόστανς στην Γερμανία. Και κάθε δέκα μέρες ανανεώνονται! Σε όλη την Ευρώπη, οι Αντένες της Aegee, οργανώνουν απίστευτα πράγματα και το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να επισκεφτείς το www.aegee.org ή να επισκεφτείς την Αντένα της Θεσσαλονίκης στο ιντερνετ, www.aegee-thess.gr να γίνεις μέλος και να ετοιμαστείς για έναν χρόνο ταξιδιών. Θα εκπλαγείς με το πόσο φτηνά θα την βγάλεις. Α! Αν και είναι νωρίς, μη ξεχάσεις να δεις και τα Summer Universities σχεδόν σε όλες τις Ευρωπαϊκές Πόλεις. Θα ενθουσιαστείς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου