ανταλλαγή!!

Δες την αλλιώς. Ήρθε η ώρα να γνωρίσεις την χαρά της ανταλλαγής είτε ξεφορτώνοντας πράγματα που δεν θες είτε κάνοντας free διακοπές!


Aνταλλαγή ρούχων

Αντί να καταλήξουν στα σκουπίδια, ρούχα που είναι σε πολύ καλή κατάσταση μπορούν να αλλάξουν άτομο και να φορεθούν ξανά. Μάζεψε μια σακούλα με τα ρούχα που παραφόρεσες και αντάλλαξέ τα με άλλους που βαρέθηκαν τα δικά τους (τις περισσότερες φορές τα ρούχα των άλλων μας αρέσουν περισσότερο από τα δικά μας!) . Οργάνωσε ένα πάρτυ και φώναξε τους γνωστούς σου παρέα με τις σακούλες ρούχων τους. Θα φύγεις με καινούργια γκαρνταρόμπα. (www.swishing.gr) . Τα κορίτσια από το Swap dont Shop στην Αθήνα λένε πως η ανταλλαγή ρούχων κάνει καλό στη ψυχολογία σου, στη γκαρνταρόμπα και στο πορτοφόλι σου. Πρέπει απλώς να έχεις μια σακούλα με πλυμένα και σιδερωμένα ρούχα, και όρεξη για νέες γνωριμίες.

Ανταλλαγή βιβλίων και cd

Τσέκαρε αυτή την διασκεδαστική εμπειρία. Όταν τελειώσεις ένα βιβλίο, αντί να το αφήσεις σε ένα ράφι να πιάσει σκόνη, άφησέ το ελεύθερο το ώστε να το βρει κάποιος άλλος αναγνώστης. Τα βιβλία που «αφήνουν ελεύθερα» τα μέλη του Book Crossing είναι δωρεάν, όμως είναι η ίδια η διαδικασία της απελευθέρωσης βιβλίων που δείχνει την ουσία του Book Crossing. Μπορείς να ανακαλύψεις απίστευτα βιβλία μπαίνοντας στο παιχνίδι! Ο στόχος είναι, απλά, να γίνεται μια παγκόσμια ανταλλαγή βιβλίων χωρίς τέλος, την πρώτη και μοναδική στο είδος της. Διάλεξε δυο βιβλία από το ράφι. Καταχώρησέ τα στο www.bookcrossing.com, γράψε στο εσωτερικό του εξωφύλλου την ηλεκτρονική διεύθυνση και τον κωδικό αριθμό (BCID number, αριθμό που θα σου δώσει το ίδιο το site, για την αναγνώριση του βιβλίου) και μετά δώστα σε κάποιον άλλο ή αφήσέ τα σε ένα σημείο όπου θα μπορούσε κάποιος να τα βρει. Ακόμα για τους εραστές της μουσικής- κάνε ένα πάρτυ ανταλλαγής μουσικών και γνώρισε καινούργιους κόσμους. Μπορείτε να μαζευτείτε με τους γνωστούς σου και να ανταλλάξετε cd και νέες μουσικές εμπειρίες. Πιστεύεις πως θα πρεπε να γνωρίσεις λίγο καλύτερα την τζαζ; Θέλεις ένα cd με έθνικ ήχους; Ψάξε να τα βρεις στο σωρό από cd που θα έχει φέρει ο καθένας.

Διάλεξε cd που δεν σου αρέσουν πια, και αντάλλαξέ τα με εκείνες τις φοβερές συλλογές που ήθελες από τους φίλους σου.

Ανταλλαγή κατοικίας

Γνωρίζεις την ανταλλαγή κατοικίας;

Είναι η δυνατότητα ανταλλαγής σπιτιών, σε δεκάδες χώρες σε όλο τον κόσμο. Όλο και περισσότεροι ακολουθούν τη μέθοδο αυτή ανταλλάσοντας εξοχικά σπίτια (και όχι μόνο) είτε στην Ελλάδα είτε στο εξωτερικό! Οι άνθρωποι πλέον μπορούν να ζουν μέσα σε σπίτια και να απολαμβάνουν όλα τα προνόμια χωρίς να επιβαρύνονται με χρήματα διαμονής. Αρκεί φυσικά να έχουν σπίτι να ..ανταλλάξουν. Πριν την ανταλλαγή οι δυο πλευρές επικοινωνούν συχνά, γνωρίζονται και λένε για τις λεπτομέρειες του σπιτιού τους. Η ανταλλαγή δεν χρειάζεται να είναι ταυτόχρονη. Κάποιος ανταλλάσσει το σπίτι του στη θάλασσα το καλοκαίρι με ένα σπίτι στο Άσπεν για χειμωνιάτικες διακοπές! (www.elladahomeexchange.gr, www.homelink.or, www.house4you.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου