πιο ψηλά πιο ψηλά- άνω πόληΕδώ είναι η χαρά του φοιτητή και του μερακλή. Ταβερνάκια στο Τσινάρι, τα "Παλιά Λημέρια", το "Πρυτανείο", το καφέ ουζερί "Τσινάρι",ο "Βλάχος",ο "Κήπος". Τα μαγαζάκια που θυμίζουν ελληνικές ταινίες, ο "Κήπος" που είναι ένα μίγμα ρέγκε- ταβερνοκαφενείο, με απίστευτες μουσικές εναλλαγές, από Ξυλούρη σε Μπομπ ΜάρλευΜπροστά από ένα πολύ χαριτωμένο κομμωτήριο,στο ύφος της περιοχής βρίσκω ένα μικρό παρτέρι, στην οδό της Δημ.Πολιορκητού, φτιαγμένο από την Ανοιχτή Συνέλευση Αγώνα Άνω Πόλης ( έχουν και μπλογκ protovoulianopolis.blogspot.com). Εδώ διάφορα φυτά καλλιεργήθηκαν από την ομάδα διεκδικώντας ελεύθερους χώρους να ομορφαίνουν την περιοχή.

Δίπλα βιοτεχνίες και παιδιά που παίζουν στα πάρκα, και ψιλικατζίδικα, με παππούδες με εφημερίδες και ελληνικό καφέ. Όσο κατεβαίνεις τα ψιλικατζίδικα δίνουν τη θέση τους σε σούπερ μάρκετ,τα πάρκα σε ακάλυπτους γεμάτους μηχανάκια. Η βουή από τα παιδικά παιχνίδια γίνεται κορναρίσματα και φασαρία δρόμου.

Η αρχιτεκτονική άλλες φορές όμορφη, άλλες φορές εκκεντρική.Ροζ και γαλάζια σπίτια δίπλα από παλιά αριστουργήματα. Μία διαφορετική πόλη στο κέντρο της σύχρονης αστικής πραγματικότητας.

1 σχόλιο:

  1. μενω στην ανω πολη και οφειλω να πω οτι δεν την αλλάζω με κανένα άλλο μέρος....Βράδια με φεγγάρι στα κάστρα, παγωτό στο Βυζάντιο! ΟΛΕ!
    Γιωργος

    ΑπάντησηΔιαγραφή